Praleisti ir eiti į turinį

Bieg Rolnika, Popowo

Rugsėjo dvidešimtą Lenkijoje, Popovo kaime, vyko ūkininkų bėgimas. Pernai teko jame būti, paliko tokį gerą įspūdį, kad šiemet pasirinkau tolimesnę kelionę į kaimyninę šalį, o ne Ž. Balčiūnaitės ar Varnutės bėgimus Lietuvoje.

Popovo – tai kaimelis prie pat Varšuvos kelio, keturi km už Grajevo miesto. Jame gyvena apie 200 žmonių, gal ir dar mažiau. Tačiau sporto ir poilsio centrą su stalo teniso ir biliardo stalais turi. Šalia įrengtas visai neprastas stadionas su tribūnomis, tik be bėgimo takelių. Šalia jo ir vykdomos, skirtos ūkininkams ir ne tik. Yra amžiaus grupės vaikams, pagrindinis nuotolis trumpokas – tik keturi km. Į starto vietą nuvežama autobusu, atgal bėgama – pirmas km asfaltu ir žemyn, taigi greitis būna gana padorus. Antras km jau žvyrkeliu, lėtėjama, trečias irgi, smėlėtas, reikia žiūrėti kur geriau statyti kojas, priedo dar nedidelis kalniukas – taigi trečias km būna lėčiausias. Ketvirtas km jau asfaltuotas, per patį Popovo kaimą su bobutėmis prie namų, paplojančiais vietiniais, pora posūkių 90 laipsnių kampu ir finišo tiesioji.

Vaikų nuotoliuose daug dalyvių – trys dideli pilni autobusai laukė aikštelėje, matomai, atvykę iš aplinkinių miestų. Na o pagrindiniame nuotolyje startavo ne per daugiausia – apie 30 – 40 dalyvių, iš jų septynios -aštuonios moterys. Lyginant su praeitais metais, dalyvių pajėgumas pakilo – šiemet bėgo trys pajėgesni lenkai, dar prisidėjo pora baltarusių iš Gardino. Pernai bėgo tik šiemetinis nugalėtojas. Moterų lygiui apibūdinti gerai tiktų rusiškas žodelis “chaliava“ – nugalėtoja trasą įveikė kiek greičiau nei 5min/km tempu.Šios varžybos, mano akimis žiūrint, turi tik vieną minusą – nėra kur nusiprausti po finišo. Šiaip suorganizuotos idealiai – suvenyrai,marškinėliai, maitinimas, aiški, sužymėta kas km,trasa, gausus prizininkų būrys su gerais apdovanojimais. Jokių vėlavimų, aiški programa, policija ir greitoji pagalba trasoje, nėra dalyvio mokesčio, atskira įskaita ūkininkams – net šešios prizinės vietos. Dalyvauti tokiame renginyje yra vienas malonumas.

Atskirai verta paminėti prizą nugalėtojui absoliučioje įskaitoje. Kaip ir pernai, taip ir šiemet, tai dedeklė su maišu lesalu. Aišku, dar ir taurė, kažkas iš buitinės technikos, žodžiu, nugalėtojui nusinešti prizus paprastai kas nors padeda. Nenuskriausti lieka ir prizininkai.

Mano laikas prastesnis nei pernai 9sek. Pernai nespėjau atsistatyti po dviejų maratonų savaitės bėgyje, šiemet Papilės bėgimas atėmė per daug jėgų. Vasaros ligos poveikis dar jaučiasi, nors šioks toks progresas jau matyti.

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą